Scoala de vara 2022

Școala de vară în Psihoterapie 2022

Conectări – terapii de grup

 

Mi-am dat seama la întoarcerea de la școala de vară din acest an că nu mi-am făcut nici o poză, nici măcar un singur selfie.  Singurul moment în care am zâmbit natural în fața telefoanelor inteligente, din ce în ce mai performante, a fost obișnuita poză de grup.

Se pare că anul acesta a fost mai mult despre ”noi” decât despre ”mine”.  Sau un fel de ”eu”  ca parte a unui ”noi”.

Am plecat de acasă cu o temă personală, cu o întrebare despre care este locul meu, spațiul, rolul în grupurile din care fac parte. Ce fel de interacțiuni sunt între mine și ceilalți? Și mi-am primit răspunsurile. Ba chiar mai mult decât speram să aflu. A fost o săptămână plină, în care am primit neașteptat de multe reacții, aprecieri, conexiuni emoționale și îmbrățișări autentice. S-a întâmplat asta fiindcă m-am lăsat deschis, autentic, vulnerabil, cât mai natural posibil. Iar asta mi-a permis să simt acele conexiuni autentice din interiorul unui grup cald și primitor.

Unul din principalele beneficii ale școlilor de vară este că îmi oferă contextul potrivit pentru a-mi prelucra teme personale. Uneori neștiute, ori nebănuite. De data aceasta a fost tema ”Tatălui”, care s-a activat dureros și neașteptat prin tehnica Constelațiilor Familiale, la zece ani după un eveniment traumatic.  Au fost zece ani în care am purtat o durerea în suflet fără  să conștientizez ce doare legat de ”Tatăl” din mine. Cert este că odată ce durerea a fost alinată, trauma procesată, am devenit un tată mai bun pentru fetele mele.

Au fost șase zile pline de terapii de grup, drumeție, foc de tabără, alergări matinale, baie la râu ori ciubăr și enorm de mult râs la poveștile de seară. O surpriză plăcută – concertul celor patru băieți de la Ad Libidum.

Trainerii au fost la înalțime, ca de obicei: Gabi HUM- Terapii de grup, Sabina POP și Simona VLAD – Psihodramă, Oana BODOR – Terapie prin dans și mișcare, Edo GERGELY – Constelații familiale.

Evident că mi-am rezervat în agendă ediția de anul viitor, o ediție cu tema autocunoasterea terapeutului.

Cristian…

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Trimite-mi un mesaj!

enkel

Furniture for life

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo

enkel

Furniture for life

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo