Școala de Vară în Psihoterapie Pozitivă – Trauma și restaurarea Self-ului

Școala de Vară în Psihoterapie Pozitivă –  Trauma și restaurarea Self-ului

Cavnic, jud. Maramureș – iunie 2019

 

”Asigură-te  că cel mai rău dușman nu trăiește înăuntrul tău (pe undeva…)” – Diana Vasile

La fel cum avem dreptul la fericire, la o stare de bine și echilibru, la fel avem tot dreptul la suferință, atunci când doare.

Psihicul uman este flexibil, maleabil. Însă în cazul unei traume acesta se rupe efectiv. Se rupe în trei părți: partea traumatizată, partea supraviețuitoare și cea sănătoasă.  Vindecarea începe înauntrul persoanei, bazată pe structura sănătoasă iar suferința este parte atât din procesul traumatic cât și din cel de vindecare.

Poate, deloc întâmplător, în săptămâna în care am întors trauma pe toate părțile am vizitat  Casa Olarului, locul unde lutul prinde viață, Memorialul Durerii și Cimitirul Vesel de la Săpânța. Un trio  simbolic între Viață-Durere-Moarte.

Pentru mine această școală de vară a fost cu mai puține atingeri personale dar cu multe înțelesuri legate de traumă și procesul de vindecare.

Cristian…

Traumă

Vindecare

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Trimite-mi un mesaj!

enkel

Furniture for life

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo

enkel

Furniture for life

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo